Ghidul tau pentru a avea totul organizat din timp
În sfârșit, ai primit Inelul de logodna mult visat! Ai avut parte de o cerere în căsătorie inedită și acum trebuie să organizezi ziua cea mare. Indiferent de buget sau calendar, o să petreceți împreună o zi frumoasă pe care nu o veți uita niciodată. Dacă sunteți în căutare de tips-uri despre cum să planificați o nuntă reusită, avem mai jos sfaturi și resurse utile pentru a vă ajuta să vă organizați:
Stabiliți data
Primul lucru din lista de verificare a planificării nunții ar trebui să fie alegerea unei date. Sezonul de nuntă este de obicei primăvara târziu, până la începutul toamnei, cu perioada maximă între Iunie și Septembrie. Dacă vă căsătoriți în timpul acestor luni, locațiile și furnizorii pot fi dificil de programat și puteți constata că unii vor percepe mai mult pentru serviciile lor din cauza cererii mai mari. Dacă sperați să economisiți bani la nunta voastră, luați în considerare să setați data la sfârșitul toamnei sau chiar în lunile de iarnă.
Setați-vă un buget
Acest pas este cel mai important în procesul de planificare a nunții. Înainte de a alege rochia, locul sau decorul, alcătuiește-ți un buget pentru nuntă pentru a te asigura că nu vei trece peste cheltuieli. Dacă oricare dintre familiile voastre s-au oferit să vă ajute să plătească nunta, întrebați-i cu ce sumă pot contribui înainte de a face planuri. După ce ați stabilit ce vă puteți permite, atunci puteți trece la planificarea nunții!
Luați în considerare angajarea unui organizator de nunți
Angajarea unui organizator de nunți vă poate ajuta la eficientizarea planificării, făcând întregul proces să fie mai puțin stresant pentru tine și partenerul tău. În plus, organizatorii de nunți au stabilit relații cu furnizorii, ceea ce vă poate ajuta la găsirea unor oferte foarte bune în ceea ce privește cateringul, divertismentul, locațiile și multe altele. Vorbește cu partenerul pentru a vedea dacă alegerea unui organizator de nunți este cea mai bună alegere pentru bugetul și nevoile voastre.
Păstrați totul organizat
Organizarea este esențială când vine vorba de planificarea zilei voastre speciale. Dacă nu angajați un organizator de nunți, utilizați un site web de planificare a nunților, fișe de calcul pentru planificarea nunților sau calendarul de numărare inversă pentru nunți pentru a urmări bugetul, programul și termenele.
Mergeți la un târg de nunți
Participarea la un târg de nunți este o resursă excelentă pentru a vă ajuta să planificați nunta. Un avantaj major este faptul că târgurile de nunti găzduiesc mai mulți furnizori de servicii pentru nuntă, ceea ce face ușoară întâlnirea cu profesioniști, cum ar fi firmele de catering, fotografi, videografi, Dj, într-un singur loc convenabil. Mulți expozanți oferă, de asemenea, mostre gratuite, organizează tombole și oferă servicii la reducere, în încercarea de a aduce potențiali clienți. Unele târguri de nunti chiar găzduiesc prezentări de rochii de mireasă, unde poți discuta cu designerii și să găsești oferte incredibile la rochii.
Creați un folder de inspirație
Alcătuirea unui folder de inspirație este unul dintre cele mai bune lucruri pentru planificarea unei nunți. Colectați imagini pentru culori, decorațiuni, mâncare, flori și multe altele din revistele de modă pentru mirese pentru a crea o placă de inspirație pentru cum doriți să fie ziua cea mare. De asemenea, puteți consulta Instagram și Pinterest pentru o mai bună inspirație de planificare a nunții.
Alcătuiți lista de invitați
După ce ați decis tipul de nuntă pe care doriți să îl aveți, puteți începe să faceti lista de invitați. Chiar dacă nu aveți un număr exact imediat, estimarea numărului de invitați vă poate ajuta să alegeți dimensiunea corespunzătoare a locației, precum și să vă pregătiți pentru costurile totale cu mâncarea și băuturile. De asemenea, ar trebui să alegeți membrii petrecerii de nuntă, cum ar fi nasii, domnișoarele de onoare, însoțitorii personali și cavalerii de onoare cât mai curând posibil, astfel încât să poată salva data.
Găsiți si rezervați locația pentru petrecere
După ce tu și partenerul tău ati stabilit data nunții, alegeți câteva locații potențiale. Acestea pot fi rezervate cu un an sau doi în avans, așa că încercați să vă rezervați alegerea cât mai curând posibil. Asigurați-vă că vizitați locațiile și puneți o mulțime de întrebări despre fiecare înainte de a semna contracte.
Alegeți-vă furnizorii
Planificarea unei nunți înseamnă să lucrezi cu o varietate de furnizori pentru a te asigura că ziua ta va fi perfectă. Fotografi, catering, DJ/formație și floriști sunt doar câțiva dintre potențialii furnizori pe care i-ai putea lua în considerare pentru nunta ta. Cu câteva săptămâni înainte de nunta, discută cu furnizorii tăi detaliile de ultim moment.
Achiziționați ținutele
În mod obișnuit, rochia de mireasă ar trebui să fie cumpărată cu șase până la nouă luni înainte, în timp ce rochiile pentru domnișoare de onoare, costumele pentru cavalerii de onoare și costumul mirelui ar trebui să fie cumpărate sau închiriate în jur de patru până la șase luni înainte. Acest lucru oferă suficient timp pentru modificările necesare înainte de ziua cea mare.
Fă-ți programarile pentru make-up și coafor
Hair stylistii și make-up artistii fac rezervări cu cateva luni în avans, în special în sezonul de nunți. Programează aceste întâlniri cât mai devreme în procesul de planificare a nunții. Va trebui să ai două întâlniri cu stylistul și make-up artistul tău preferat, una pentru probă iar celălaltă va fi pentru ziua nunții voastre!
Aflați care sunt actele necesare
Începeți să procurați actele necesare atât pentru cununia religioasă, cât și pentru cea civilă. Pregătiți certificatul prenupțial, analize, adeverință de la medicul de familie, timbru judiciar, copii dupa buletine și certificate de naștere.
Cumpărați și inscriptionați verighetele
Ziua în care mergeți împreună să alegeți verighetele se poate transforma într-o amintire frumoasă peste ani, asa că vă sfătuim să faceti din ea pe cât posibil o mică sărbătoare. Alegeți-le cu grijă și nu uitați că le veți purta tot restul vieții. Verighetele trebuie să intre în armonie cu restul bijuteriilor pe care le purtați în mod obișnuit. Dacă viitoarea mireasă poartă deja pe deget un inel de logodnă, e important ca materialul din care e facută verigheta să se potrivească cu acesta și împreună să-i înfrumusețeze și să-i pună în valoare mâna.
Planificați-vă luna de miere
Planificarea unei nunți poate fi suficient de stresantă asă că gândiți-vă să vă planificați luna de miere ca recompensă pentru toată munca asta grea. Colaborează cu partenerul tău pentru a alege o locație, rezervă biletele și cazările, sau apelează la o agenție, astfel încât să fiți gata de plecare imediat după nuntă.
Ocupați-vă de invitațiile de nuntă
Punându-vă creativitatea la încercare puteti realiza cele mai frumoase invitații pentru nunta voastră. Puteți alege din diverse cataloage puse la dispoziție de furnizori sau puteți veni chiar voi cu idei pentru modele personalizate (dacă aveți o tematică sau anumite preferințe în materie de design sau culori).
Finalizați lista de invitați
Verificați confirmările pentru toate invitațiile pe care le-ați trimis și contactați-i pe cei care nu au confirmat încă pentru a afla dacă vor veni. Obțineți numărul exact de invitați pentru locație, astfel încât să se poată pregăti în mod adecvat. De asemenea, este bine să aveți pregătite câteva mese suplimentare.
Alcătuiți schița sălii cu aranjarea invitaților la mese
Aranjarea invitaților poartă denumirea de ”oglinda mesei de nuntă” și este un pas ce nu poate fi neglijat în organizarea evenimentului. Gânditi-vă bine înainte de a stabili locul invitaților, ca să nu supărați pe nimeni. Odată ce ați hotărât unde stă fiecare trebuie să stabiliți modalitatea de a afișa planul mesei la intrarea în restaurant, astfel încât invitații să iși găsească ușor locurile.
Bucurați-vă de ziua nunții voastre
Planificarea nunții va fi uneori stresantă, dar nu lăsați asta să vă strice marea zi când va ajunge în sfârșit. Nu uitați să vă concentrați asupra partenerului și a noii voastre vieți împreună, distrați-vă cu prietenii și familia și permiteți să vă faceți amintiri frumoase. Meritați să vă distrați!